svenska
Lyssna
MENY

Utsålt: Konstkollo på jullovet

05 januari 2022, kl. 10:00 - 15:00

Följ med på en spännande konstnärlig resa där kursdeltagarna tillsammans med kursledaren Thomas Gunnarsson skapar med utgångspunkt i Etnografiska museets fascinerande samlingar.

Var: Etnografiska museet
Pris: 2500 kr
Ytterligare information: Notera att konstkollot pågår under tre dagar, 5-7 januari.
Dekorbild, sommarkollo på Etnografiska museet

Köp biljett här

Vi kommer att arbeta med masker, mönster och skisser i ett eget nytt påhittat sammanhang, skapa egna folkslag utan anknytning till verklig historia. Endast vår fantasi sätter gränser för det kreativa arbetet! Inspiration hämtas från museets föremål. Kollot innehåller en guidad visning där vi kikar på allt från färggranna dansmasker, huvudbonader och vackra kläder till rituella vapen och musikinstrument.

Är ditt ihop-fantiserade folkslag från ett kallt eller varmt klimat? Är det religiöst eller sekulariserat? Lever de i harmoni eller disharmoni med naturen? Är de krigiska eller fredliga? Och hur synliggörs detta i folkets hantverk?

Ålder: 8-15 år

Om Thomas OKOK Gunnarsson
Thomas OKOK Gunnarsson är dokumentärfilmare, fotograf och konstnär som ställt ut i bland annat New York, Paris, Osaka, Kyoto, Lublin och Stockholm. Han har målat graffiti i 25 år och driver ett populärt instagram-konto och YouTube-kanal för graffitins kärna tags och throw-ups.

Konstkollot sker i samarbete med Basis konstskola.