Påsklov: ¡Viva México! och garnverkstad

07 april 2024, kl. 11:00 - 17:00

Välkommen till mysiga påsklovsdagar på Etnografiska museet!

Var: Etnografiska museet
Pris: Familjevisning: ingår i årskort och dagbiljett, under 19 år utan avgift. Workshop: 50 kr, betalas i entrén. Barnens världsorkester: 50 kr, för förbokning följ länken nedan, kan även betalas i entrén
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en dagbiljett för att ta del av utställningarna. Dagbiljetten löser du på plats på museet. Fri entré för alla under 19 år.
Person sminkad i traditionell Dia de muertos-sminkning

Familjevisning av utställningen ¡Viva México!

Tid: Varje dag kl. 14.00 - 14.30

Följ med på en resa genom Mexikos mångtusenåriga historia!
Bland maya, azteker och spanjorer möter vi gudar, frihetskämpar och konstnärer som genom föremål, bilder och berättelser ger oss en insikt om hur dagens Mexiko format sin unika kultur och identitet.

Tillverka mexikanska garntavlor

Tid: Varje dag kl. 11.00 - 16.00 med undantag för 30/3, 31/3 och 1/4 då visningen utgår.

I vår verkstad kan du tillverka egna mexilkanska garntavlor. Intrsuktionsfilm visas på plats och materialet köper du i museets entré för 50 kr.

Barnens Världsorkester:

Datum: 1 - 7 april (OBS! Ej 4 april.)

Tid: 15.00 - 15.45

Pris: 50 kr

Läs mer och boka din plats här: Barn & Familj - Etnografiska museet

ÅRSKORT

Årskort kostar 250 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

*Östasiatiska museet stänger maj 2024 för ombyggnation och beräknas öppna igen 2026.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.