svenska
Lyssna
MENY

INSTÄLLT: Tvådagarskurs i halmslöjd

28 november 2020, kl. 11:00 - 16:00

De skärpta allmänna råden förlängs till den 13 december. Världskulturmuseerna håller fortsatt stängt och följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Vi hoppas kunna öppna snart igen. Detta evenemanget är inställt. Om du har köpt en biljett kommer du bli kontaktad för återköp.

Var: Etnografiska museet
Pris: 700 kr för icke medlemmar. 500 kr för medlemmar i hemslöjdsföreningen.
Ytterligare information: Kursen började den 18 oktober men erbjuder nu plats till reducerat pris för dig som vill hoppa på och vara med de två tillfällen som är kvar.
Plats på museet: Verkstan
Halmslöjd

Kursen började den 18 oktober men erbjuder nu plats till reducerat pris för dig som vill hoppa på och vara med de två tillfällen som är kvar.

Boka här.


De två återstående kurstillfällena:


28 november
Fortsatt teori när alla arbetar på sina saker. Detta tillfälle monterar vi de i förväg flätade längderna. Vi gör några små prydnadsföremål, figurer och mobiler med olika tekniker och hopsättningar.
Vi gör även en spiralfläta som de som vill kan fortsätta att jobba med hemma och göra färdigt vid sista tillfället, kan bli en fin skål till jul.


29 november
Inför jul gör vi en stor halmbock eller en stor tomte och om det finns tid arbete enligt egna önskemål.

I priset ingår grundmaterial som lingarn, skinn, band och halm till mindre föremål. Du får också Ulla-Britt Torstensdotters arbetsbok.
Det finns möjlighet att köpa mer material på plats för den som önskar.

Kursledare är Ulla-Britt Torstensdotter.

Halmslöjdskursen är en Hemslöjdens kurs och ett samarbete mellan Etnografiska museet och Stockholms läns hemslöjdsförening.


Med anledning av covid-19 ber vi om hänsyn för varandra med bra avstånd mellan deltagare och god handhygien.