svenska
Lyssna
MENY

Musik i parken: Kalejdoskop Trio

24 juli 2024, kl. 17:30 - 19:00

Ett prisma av den norska och svenska folkmusiken.

Var: Etnografiska museet
Pris: Utan avgift
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en entrébiljett för att ta del av museets utställningarna. Entrébiljett löser du på plats på museet.
Plats på museet: Museiparken. Vid regn: Restaurang Matmekka
Musik i parken, Kalejdoskop Trio

SOMMARKVÄLLAR I PARKEN VID ETNOGRAFISKA MUSEET

Välkommen till ljumma sommarkvällar under trädkronorna! Under åtta onsdagskvällar i sommar anordnar Etnografiska museet i samarbete med Stallet Världens Musik fina spelningar i parken. Upplev musik, hängmattor och fågelkvitter i kvällssolen. Restaurang Matmekka har självklart öppet!

24 juli: Kalejdoskop Trio

Kalejdoskop Trio är ett prisma av den norska och svenska folkmusiken. Sång och shrutibox, klarinett, hardingfela och oktavfiol skapar ett sound med rå kärna och stort rum där såväl hjärtskärande domedagskoraler som söta visor och fett låtspel platsar. De bjuder på öppna klanger och tajt sväng i slåttar och stev, koraler och lokk. Musikaliskt har de liknats med den legendariska gruppen Rotvälta. Deras debutalbum Kalejdoskop släpps på Gammalthea i augusti 2024.

Sofia Hultqvist Kott har sina rötter i Vålådalsfjällen i Jämtland och är en mångsidig musiker som med teknisk briljans och djup känsla utforskar den nordiska folksångens alla hörn och kanter. Sedan 2021 är hon fast medlem i den hyllade folkliga vokalgruppen Kongero. Våren 2023 blev hon den första sångaren att ta emot Bror Hjorthföreningens erkända folkmusikstipendium.

Gard Nergaard har sin bakgrund i den sydnorska traditionen och har en lång meritlista och ovanligt bred erfarenhet. Han har bland annat släppt dubbelalbumet Seint var det om kvelden, där för första gången fioltraditionen från Mandalen i Agder blev presenterad i sin helhet, och Å legge på svøm, med nykomponerad folkmusik som han gav ut tillsammans med gitarristen Michael Krumins och bildkonstnären Lena Trydal.

Albin Myrin (klarinett) är från Karlstad men har sina musikaliska rötter i Västergötland. Han spelar i flera unga band som är i färd med att etablera sig på den nordiska folkmusikscenen, bland annat Västanvinden, VAK och LØYLY Orchestra. Han är även aktuell med sitt soloalbum 10 Springleikar från Lom.

Gard Nergaard - hardingfela och oktavfiol
Sofia Hultqvist Kott - sång och shrutibox
Albin Myrin - klarinett

Läs mer om Kalejdoskop Trio här

Fler tillfällen av Musik i parken

3 juli kl. 17:30 - 19:30 Musik i parken: Teental

10 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Jon Sousa & Sandra Wong

17 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Liliana Zavala Trio

31 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: NiOKi Beats

7 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Siri Karlsson & Yasmine El Baramawy

21 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Irrbloss

28 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Filip Jers & Emil Ernebro

ÅRSKORT

Köp årskort här

Årskort kostar 250 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Etnografiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.

I Världskulturmuseerna ingår även Östasiatiska museet som för närvarande är stängt på grund av ombyggnation och öppnar igen 2026.


Registrera dig här