svenska
Lyssna
MENY

Musik i parken: Teental

03 juli 2024, kl. 17:30 - 19:00

Meditativt, improviserat och traditionellt. Teental bjuder på en fördjupad upplevelse av sånger, rytmvariationer och klanger från Västbengalen som i sin tur möter den västerländska musiktraditionen

Var: Etnografiska museet
Pris: Utan avgift
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en entrébiljett för att ta del av museets utställningarna. Entrébiljett löser du på plats på museet.
Plats på museet: Museiparken
Musik i parken, Teental

SOMMARKVÄLLAR I PARKEN VID ETNOGRAFISKA MUSEET

Välkommen till ljumma sommarkvällar under trädkronorna! Under åtta onsdagskvällar i sommar anordnar Etnografiska museet i samarbete med Stallet Världens Musik fina spelningar i parken. Upplev musik, hängmattor och fågelkvitter i kvällssolen. Restaurang Matmekka har självklart öppet!

Konserten börjar kl. 18.00

3 juli: Teental

Världsmusikgruppen Teental framför i huvudsak egenkomponerad musik i gränssnittet mellan klassisk nordindisk musik, jazz och svensk folkmusik. Det är meditativt och improviserat och ett musikaliskt möte mellan indisk och västerländsk tradition. Gruppen har genomfört turnéer runt om i Sverige och i Indien och framträtt på olika scener, musikklubbar och festivaler, bland annat Stockholms jazzfestival, Umeå jazzfestival och jazzklubben Nefertiti i Göteborg.

Suranjana Ghosh är en av få professionella kvinnliga tablaspelare. Hon har samarbetat med många olika musiker genom åren och nu har hon bjudit in den mångfacetterade saxofonisten Jonas Knutsson, att spela med sin grupp Teental. Jonas Knutsson rör sig fritt och obehindrat mellan olika traditioner som folkmusik, jazz och klassisk indisk musik.
Fusion i dess rätta bemärkelse, där egna kompositioner och melodier undersöker gränslandet mellan modern och traditionell instrumentalmusik.

2023 gjorde SVT dokumentären ”Låt tablan tala”, som handlar om Suranjana. Bland annat visas ett inslag när hon tar sitt band Teental till Indien. (Se inslaget här)

Suranjana Ghosh - tabla,
Jonas Knutsson - saxofon
Max Åhman - gitarr
Jonas Landahl - slagverk
Daniel Lantz - klaviatur

Läs mer om Suranjana Ghosh här.

Fler tillfällen av Musik i parken

10 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Jon Sousa & Sandra Wong

17 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Liliana Zavala Trio

24 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Kalejdoskop Trio

31 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: NiOKi Beats

7 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Siri Karlsson & Yasmine El Baramawy

21 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Irrbloss

28 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Filip Jers & Emil Ernebro

ÅRSKORT

Köp årskort här

Årskort kostar 250 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Etnografiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.

I Världskulturmuseerna ingår även Östasiatiska museet som för närvarande är stängt på grund av ombyggnation och öppnar igen 2026.


Registrera dig här