svenska
Lyssna
MENY

Prova på Taiji

06 augusti 2022, kl. 14:00 - 15:30

Taiji är en rofylld och vacker kinesisk rörelsekonst som passar alla människor som önskar kombinera avspänning och meditation med fysisk aktivitet.

Var: Etnografiska museet
Pris: 80 kr
Ytterligare information: Biljett köps på plats i museets entré. Vid regn flyttas programmet in i museets hörsal och där är antalet platser begränsat till 30.
Plats på museet: Museiparken
Människor som utövar taiji.

Vill du lära dig Taiji? Under tre lördagar i Etnografiska museets park kan du prova på den rofyllda kinesiska rörelsekonsten. Ledare är Hans Landeström med 30 års erfarenhet av att utöva och lära ut Taiji.

Det unika med taiji är integrationen mellan rörelse, andning och mental närvaro. I träningen tillämpas österländsk filosofi på ett praktiskt och konkret sätt. Betoning ligger på att utveckla kroppskännedom, inre kraft och ett meditativt lugn. I denna kurs får du påbörja yangstilens 85-form vilken är en traditionell taijikoreografi. Därtill får du lära dig om taijins kulturhistoria och filosofiska rötter i buddism och taoism. Möjlighet ges till fortsättningskurs i höst om intresse finns.

”The softest thing in the universe overcomes the hardest thing in the universe.”

(Dao de jing, 400 fvt)