svenska
Lyssna
MENY

Re:make café: Slow fashion

24 november 2021, kl. 18:00 - 19:30

Välkommen till Re:make café, en föreläsning i slow fashion och visning med Johanna Leymann.

Var: Etnografiska museet
Pris: 150 kr för visning och föredrag. 100 kr för endast föredrag.
Foto av Johanna Leymann. Fotograf:  Linnéa Jonasson Bernholm

Köp biljett här

FÖRELÄSNING OCH VISNING MED JOHANNA LEYMANN

Kl. 18.00-18.30 
Kvällen börjar med visning i utställningen Human/Nature.
Johanna Leymann, föreläsare, författare och opinionsbildare inom hållbart mode och Världskulturmuseernas Jon Johansson, utvecklare livslångt lärande och textilhantverkare, gör nedslag i utställningen Human Nature. Vi pratar hållbarhet och hantverk med utgångspunkt i kläder och textilier från olika delar av världen. Allt från tarmskinnsjackor från Arktis till en rami-kimono från Japan.

Kl. 18.30-19.30
Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode
En inspirerande föreläsning om hållbart mode med Johanna Leymann. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter i stället eftertanke, personlig stil och kvalitet. Föreläsningen ger dig såväl kunskap om modeindustrins klimat- och hållbarhetsproblematik som konkreta tips och verktyg till hur just du kan förändra din modevardag till att bli mer hållbar. Mycket inspiration utlovas och Johanna garanterar att du lämnar föreläsningen peppad, hoppfull och handlingskraftig!

Johanna Leymann är föreläsare, författare och opinionsbildare inom hållbart mode med över 15 års erfarenhet av ämnet och har bland annat skrivit boken Slow fashion, driver instagramkontot @johannaleymann.se och Slowfashionpodden. Utsedd till Sveriges second hand-profil 2019.

Foto: Linnéa Jonasson Bernholm