svenska
Lyssna
MENY

Sommar på Etnografiska

09 augusti 2020, kl. 11:00 - 17:00

Sommaren står i full blom! Etnografiska museets stora park är som gjord för glass och fika kombinerat med kunskapsinhämtning, quiz och pyssel.

Var: Etnografiska museet
Sommar på Etnografiska

I museet entré finns kluriga uppdrag att hämta för barn och vuxna.  Vår aktivitetsfolder leder dig runt i den vackra parken och även in i museet för att uppleva föremål och utställningar samt för att lösa mer eller mindre svåra tipsrundor och följa spännande spår. I butiken finns priser att hämta för dem som klarar spåren! I entrén finns även ett pysselkit med origami och minidrakbygge.

I vår omtyckta restaurang Matmekka kan du köpa med dig det du vill äta och slå dig ned på uteserveringen, på en egen filt i gräset eller på någon av parkbänkarna. Missa inte heller vår nya utomhusutställning Möt världen på hemmaplan eller att lära mer om vårt tehus och museibyggnad. Ett besök på Etnografiska, precis intill Djurgårdskanalen, en sommardag är något för dig som vill ta det lugnt i gräset men också för dig som vill lära dig något nytt och spännande.

Annat att hålla ögonen på hos Etnografiska i sommar:
Täljträffar i samarbete med Slöjd Stockholm (11 juli, 16 juli, 23 juli)
Kyudo i samarbete med Seikyukai Kyudoförening (2 augusti, 16 augusti, 30 augusti)
Konstkollo i samarbete med Konstskolan Basis
Bonsai – konsten att forma ett träd (29 augusti, 30 augusti)

Vi ser fram emot att se dig och dina vänner mysa, ha trevligt och aktivera er i solen i parken och inne hos oss på museet. Varmt välkomna! 

Museet har öppet: to – sö kl.11-17.  

MatMekka har öppet: to-sö kl. 12-16.

Aktivitetsfolder (två tipsrundor och ett berättarspår): 20 kr
Pysselkit (origami och minidrakbygge): 40 kr