svenska
Lyssna
MENY

SPOTLIGHT TAIWAN: LLYONG TOPA 

12 oktober 2022, kl. 17:00 - 18:30

I samarbete med Stockholm Spotlight Taiwan visas under hösten fyra dokumentärfilmer från Taiwan på Etnografiska museet. 

Var: Etnografiska museet
Pris: 60 kr. Fri entré för studenter inskrivna vid institutionen för Asien- och Mellanösternstudier vid Stockholms universitet. 
Plats på museet: Hörsalen
Stillbild från filmen LLYONG TOPA

Köp biljett här

Stockholm Spotlight Taiwan är en taiwanesisk filmfestival som visar fyra dokumentärer på Etnografiska museet och fyra långfilmer på Bio Grand. Vid två av filmvisningarna på Etnografiska museet finns regissörerna på plats för samtal och Q&A. Filmvisningarna kompletteras av en digital föreläsningsserie vid Stockholms universitet om Taiwans litterära och visuella kultur. 
Mer information Taiwan Spotlight — ASIATISKA FILMFESTIVALEN (asiatiskaff.com) 

 LLYONG TOPA 

Vid Dabaoflodens damm, där ursprungssamhället Llyong Topa brukade ligga, står ett spöktempel. Här finns hundratals atayaler begravda, de har alla fallit offer för det japanska koloniala styret över Taiwan. Filmens regissör besökte platsen mer än hundra gånger i jakten på ledtrådar till denna relativt okända händelsen i historien.   

Regissör: Kao Jun-honn (2021, Taiwan, 90 min., Chinese, Japanese, engelsk text) 

Regissörsbesök med Q&A 
Efter filmvisningen berättar regissören Kao Jun-hoon om filmen och sitt arbete som dokumentärfilmare i ett samtal med Zhuzhu Chen. Samtalet är på engelska. 

Kao Jun-hoon är konstnär och adjungerad biträdande professor vid Taipei National University of the Arts. Kao Jun-hoons arbete handlar ofta om historia, nyliberalism, Östasien och ursprungsbefolkningar och har visats i flertalet grupp- och soloutställningar runt om i världen.  

Filmen visas även på Världskulturmuseet i Göteborg den 16 oktober. 

 

Övriga datum för Spotlight Taiwan på Etnografiska museet: 

14 september