svenska
Lyssna
MENY

VAD ÄR KARATE OCH KOBUDO?

17 december 2023, kl. 13:00 - 15:00

Karate/kobudo är ett kulturarv som förvaltas genom generationer, från mästare till elev. Det är en gåva och livsstil som anses befrämjar god hälsa, ett effektivt självförsvar och positiv personlig utveckling. Detta förhållningssätt finns med både i träningslokalen (”Dojo”) och utanför denna.

Var: Etnografiska museet
Pris: 150 kr med årskort, 200 kr utan årskort. Medlemmar i Japanska Thesällskapet 50 för te och kaka.
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en dagbiljett för att ta del av utställningarna. Dagbiljetten löser du på plats på museet.
Plats på museet: Hörsalen
Person som utövar karate.

Köp biljett här

Uttrycket ”Shin-Gi-Tai” betyder att själen-tekniken-kroppen är sammanlänkad och genom den väg som följs (Karate-do) stärks dessa band och karaktär.  

Inom den traditionella japanska kulturen finns många vägar och stilar. För detta föredrag gästas vi av TENDOKAI-alliansen som följer den stil som kallas för "Gojuryu” (”Go” betyder hård, ”Ju” betyder mjuk). Enkelt översatt “den hårda-mjuka stilen” vilken grundades av mästaren Chojun Miyagi (1888-1953). Stilen bygger på inhemska tekniker från ön Okinawa vilka blandats med kinesiska stridskonster och sydostasiatiska kamparter under intensiva handelsutbyten sedan slutet av 1300-talet. 

TENDOKAI-alliansen består idag av 15 klubbar i Sverige som tränar traditionell karate & kobudo (med hjälp av olika vapen) med moderna inslag. Nuvarande huvudinstruktör är Kyoshi Fredrik Sundberg.  

Efter föredraget serveras vispat matcha-te med kaka.  

Föredraget arrangeras i samarbete med Japanska Thesällskapet. 

ÅRSKORT

Köp årskort här

Årskort kostar 140 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.