svenska
Lyssna
MENY

Skola & Lärande

Välkomna till museet där ni får perspektiv på världen! Vi bjuder på en global upptäcktsresa, oväntade upplevelser och nya insikter.

Skola & Lärande Etnografiska Museet

Välkommen att besöka oss med din klass!

När du besöker oss kan ni antingen välja att förboka ett skolprogram, eller besöka museet under egen ledning. 

Skolprogram

Under höstterminen 2022 genomför Världskulturmuseerna en pilot med avgiftsfria skolprogram för förskola, grundskola samt gymnasium.

Just nu erbjuder vi tre skolprogram. 

Här hittar du information om bokning och kontakt.

Besök på egen hand

Det går också bra att besöka museet med din skolklass på egen hand under ordinarie öppettider. Besöket är kostnadsfritt, men ni måste föranmäla ert besök.

Läs mer på Besök på egen hand

SKOLPROGRAM ONLINE

Som alternativ till fysiska museibesök erbjuder Världskulturmuseerna skolprogram online via Världskulturmuseerna online. Precis som besök på plats så är programmen ledda av museipedgagog.

Världskulturmuseernas digitala lärplattform Allt har en historia har även utförligt lärmaterial om ämnesområden som berör Etnografiska museets samlingar och utställningar: De tidiga flodkulturerna, forna riken och kulturer, koloniseringen av Afrika samt Nord- och Sydamerika, Apartheid och frigörelse i Afrika samt de senaste årens frågor och utmaningar kring migration, klimat och jordens resurser:  
Allt har en historia 

Lärplattformen Human Nature skola har ett stort omfång av lärmaterial som berör konsumtion, miljö- och klimatfrågan, jordens resurser och dess framtid, ekokritik och hållbarhet: 
Human Nature | OM VÅR KONSUMTION OCH PLANETENS FRAMTID (humannatureskola.se)