svenska
Lyssna
MENY

Ursprungsfolk i tre klimat

I utställningen "Ursprungsfolk i tre klimat" berättar vackra naturscenografier och föremål som bumeranger och yxor, blåsrör och myrhandskar, harpuner och kajaker, om ett liv i samklang med miljön och klimatet, och om en ständig uppfinningsrikedom.

Skolprogram Ursprungsfolk i tre klimat

Förskola, grundskola, gymnasium, vuxenstuderande
Geografi, Samhällskunskap, Historia, Slöjd, Religion

I våra nivåanpassade skolprogram och workshops får eleverna lära sig hur aboriginer, inuiter, samer och urfolk i Amazonas, såväl försörjt sig som överlevt i öknen, på tundran och i regnskogen? Vad jagar man? Hur bor man? Hur klär man sig? Vad berättar ursprungsfolkens myter och legender om hur man bör leva i balans med naturen?

Skolprogrammet belyser även frågor om klimatförändringar och hållbar utveckling och konsumtion. Vi diskuterar identitet och minoriteters kamp för landrättigheter och kulturell överlevnad. Med utgångspunkt i det heta Australien, det fuktiga Amazonas och köldens Arktis tar detta skolprogram upp frågor som anpassning, försörjningssätt, identitet, kolonialism och religion.

Utställningen Ursprungsfolk i tre klimat - Etnografiska museet.

Fördjupning och handledning
Lärarhandledning
Läroplan

KOSTNAD

Skolprogrammen är avgiftsfria för förskola, grundskola och gymnasieskola (barn och unga upp till 19 år). Skolprogram för vuxenstuderande samt fritidsverksamhet kostar 1600 kr.

SÅ GÅR ETT BESÖK TILL

Grupp med 30 elever, 60 minuter 
Gruppen möter museipedagogen vid museets reception. Där sker introduktion och genomgång av riktlinjer för besöket. Ett pedagoglett skolprogram följer. 

BOKA SKOLPROGRAM HÄR (E-TJÄNST)