svenska
Lyssna
MENY

Skola & Lärande

Välkomna till museet där ni får perspektiv på världen! Vi bjuder på en global upptäcktsresa, oväntade upplevelser och nya insikter.

 

 

Skola & Lärande Etnografiska Museet

INFORMATION OM COVID-19

Med anledning av covid-19 tar vi emot skolklasser i begränsad mängd just nu.Läs mer här. Vi erbjuder även digitala skolprogram via Världskulturmuseerna online.

Våra pedagogiska program ger er möjlighet att levandegöra undervisningen i Religion, Historia, Samhällskunskap, Musik, Engelska och Svenska. Hit kan ni komma för att fördjupa er kring ämnen som kolonialism, globaliseringen, nationalism, ursprungsfolkens liv, rättigheter och religion, rasism, mänskliga rättigheter, resande, myter, miljö, samt identitets- och genusfrågor. Slöjd, bild och formämnena har också mycket att inspireras av och lära om i våra utställningar och i den pedagogiska verkstaden.

Självklart anpassar vi vår pedagogik, våra visningar, workshops och program för olika åldersgrupper och elever med särskilda behov. Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av skräddarsydda visningar t ex i samband med temaveckor i skolan.