svenska
Lyssna
MENY

Kulturnatt 2024: teceremoni, musikjam, broderiworkshop & magisk vandring

20 april 2024, kl. 18:00 - 00:00

Välkommen till en helkväll med visningar och broderiworkshop i utställningen ¡Viva México!, musikjam för stora och små i Barnens världsorkester, japansk teceremoni, magisk berättarvandring, drinkar i Matmekka och workshop med mexikanska garntavlor i verkstaden!

Var: Etnografiska museet
Pris: Fri entré
Ytterligare information: Kulturnatten betyder som vanligt öppet till midnatt och fri entré mellan kl. 18.00 - 24.00!
Plats på museet: Hela museet
KulturnattEM

Välkommen till en helkväll där du kan uppleva en mix av vad Etnografiska museets utbud kan bestå av!

Förutom fri entré till alla våra utställningar så blir det visningar och broderiworkshop i utställningen ¡Viva México!, musikjam för både vuxna och barn i Barnens världsorkester, japansk teceremoni utförd av medlemmar ur Japanska Thesällskapet, workshop med mexikanska garntavlor i verkstan samt magisk berättarvandring i museiparken. Restaurang Matmekka stillar din hunger och serverar såklart även läskande drinkar.  

Kvällens tider

Visning av utställningen ¡Viva México!

Kl. 18.30 och kl. 19.30

Brodera för Fred (Bordando por la paz)

Projektet “Brodera för fred” startade för att öka medvetenheten om människorättssituationen i Mexiko. Bakom idén står föreningen ”Ayotzinapa för mänskliga rättigheter i Mexiko” som arbetar tillsammans med kollektivet “Bordeando por la paz” från Ciudad Juarez Chihuahua. I broderierna namnges personer som blivit offer för våld, som i Mexiko.
Projektet har engagerat människor från många olika länder att brodera namn på offer för våld tillsammans med ord de valt för solidaritet.

Representanter från föreningen Ayotzinapa finns under Kulturnatten på plats i utställningen Viva Mexico och tillsammans broderar vi för fred och rättvisa och till minne av dem vi saknar eller fortfarande letar efter.

Kl. 18 - 23.30

Plats: Viva Mexico

Workshop mexikanska garntavlor

Kl. 18 - 23.30

Plats: Verkstan 

Ryurei - Japansk bordsteceremoni

Japanska Thesällskapet bjuder in till en speciell teceremoni sittande vid bord.

Vänligen notera att antalet platser är begränsat. Hämta din biljett i museets reception under Kulturnatten. Först till kvarn!

Kl. 18.15 – 19.00 

Kl. 19.15 – 20.00 

Kl. 20.30 – 21.15 

Kl. 21.30- 22.15 

Plats: Studio Ida Trotzig

Museiparkens mörka hemligheter: Magi och mystik, en berättarvandring i parken

Kl. 21.00

Plats: Museiparken

Barnens världsorkester

I Etnografiska museets samlingar finns musikinstrument från världens alla hörn. Vissa får man spela på. Kom och jamma tillsammans med oss på dessa instrument och upplev en unik ljudvärld där vad som helst kan hända.

Under kulturnatten tar vår workshop, som främst varit anpassad för barn, ett litet kliv in i vuxenvärlden. Vi flyttar våra instrument till museets hörsal och håller öppna jam hela kvällen. If it aint swing… Kom och sitt in, vuxen som barn! Ta gärna med eget instrument!

Kl. 18.30 – 19.15 intro+jam
Kl. 19.30 - 20.15 intro+jam
Kl. 21.00 - 21.45 intro+jam
Kl. 22.30 – 23.15 intro+jam

Plats: Hörsalen

 

OBS! Polisens väskförbud påverkar oss arrangörer under Kulturnatten. Ryggsäckar och större väskor (större än ett A4-papper) får inte tas med in i museet. Lämna därför väskan hemma, då det är mycket begränsat antal skåp att låsa in väskor.