svenska
Lyssna
MENY
Human Nature

Human Nature

En utställning om vår konsumtion och planetens framtid.

Signalerna är tydliga - klimatet förändras och arter dör ut. Människors överdrivna konsumtion är ett av problemen, men runt om i världen finns också starka krafter för förändring. Och det finns andra relationer till jorden än enbart som resurs för mänskliga behov. Visades till 6 november 2022.

I utställningen Human Nature bjuds du in att följa några av trådarna i vår hoptrasslade värld. Allt hänger ihop. Hur vi lever våra liv är förbundet med hur jorden mår. Här ställs frågor och besökaren görs medveten om att alla kan bidra till en förändring.

Med utgångspunkt från föremål ur samlingarna - och flera pågående forskningsprojekt - tar museet sig an vår tids mest brännande fråga. Human Nature handlar om konsumtionens påverkan på vår jord med frågor om omställningar och möjligheter för en mera hållbar värld.

 

Utställningen väjer inte för de enorma problem vi står inför. Masskonsumtionen har skapat en värld som hotar livsviktiga och känsliga system. Men det finns ett ljus i tunneln. Det finns alternativa sätt att leva. Utställningen hämtar inspiration både från gamla system runt om i världen så väl som nya forskningsprojekt för framtida möjligheter i en mer hållbar värld.

Human Nature visas 26 september 2020 - 6 november 2022.

Human nature online

Programpunkter