svenska
Lyssna
MENY

Musik i parken: NiOKi Beats

31 juli 2024, kl. 17:30 - 19:00

Hypnotisk klubbmusik i världsklass.

Var: Etnografiska museet
Pris: Utan avgift
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en entrébiljett för att ta del av museets utställningarna. Entrébiljett löser du på plats på museet.
Plats på museet: Museiparken
Musik i parken, NiOKi Beats

SOMMARKVÄLLAR I PARKEN VID ETNOGRAFISKA MUSEET

Välkommen till ljumma sommarkvällar under trädkronorna! Under åtta onsdagskvällar i sommar anordnar Etnografiska museet i samarbete med Stallet Världens Musik fina spelningar i parken. Upplev musik, hängmattor och fågelkvitter i kvällssolen. Restaurang Matmekka har självklart öppet!

Konserten börjar kl. 18.00

31 juli: NiOKi Beats 

Denna originella duo släppte musiken Tjáhtje ja dållå, med utgångspunkt i jojk och västafrikanska rytmer i höstas och går på turné sommaren 2024! På scenen framförs jojk, goabdes /samisk trumma och en mängd olika västafrikanska slagverk live i spännande kostymer, till ett hav av elektroniska ljud och tunga rytmer.

Kristina Aspeqvist är musiker och kompositör för flera band, tex Stockholm Vodou Orchestra som hon leder och skriver all musik till. Hon driver en trumaffär med rytmkurser och studio i Bagarmossen, Stockholm. Kristina har under många år forskat i ghanesiska traditionella religioner, med tillhörande dans, musik och ceremonier, som inspirerat mycket av hennes skapande.

Nina Nordvall Vahlberg är musiker, kompositör och pedagog med basen i Jokkmokk. Hen har skrivit musik till produktionerna: Jodasan, Spår av Jojk, Dåbddu vuohkasin och Nordvalls Jojkens album Tjuodjal. Hen har medverkat i bl a Humans & Soil ́ sdansföreställning “Of itself; in itself” och i teaterföreställningen Lifsens Rot och skrivit manus, musik och regi till pjäsen Mordet i Saskamjaure.

I samarbete med TeaterStudio Lederman/programserien MaxadMinoritetsMusik

Fler tillfällen av Musik i parken

3 juli kl. 17:30 - 19:30 Musik i parken: Teental

10 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Jon Sousa & Sandra Wong

17 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Liliana Zavala Trio

24 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Kalejdoskop Trio

7 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Siri Karlsson & Yasmine El Baramawy

21 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Irrbloss

28 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Filip Jers & Emil Ernebro

ÅRSKORT

Köp årskort här

Årskort kostar 250 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Etnografiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.

I Världskulturmuseerna ingår även Östasiatiska museet som för närvarande är stängt på grund av ombyggnation och öppnar igen 2026.


Registrera dig här