svenska
Lyssna
MENY

Musik i parken: Siri Karlsson & Yasmine El Baramawy

07 augusti 2024, kl. 17:30 - 19:00

En musikkonstellation som trollbinder genom att öppna dörrar vi inte ens visste fanns.

Var: Etnografiska museet
Pris: Utan avgift
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en entrébiljett för att ta del av museets utställningarna. Entrébiljett löser du på plats på museet.
Plats på museet: Museiparken
Musik i parken Siri Karlsson och Yasmine El Baramawy

SOMMARKVÄLLAR I PARKEN VID ETNOGRAFISKA MUSEET

Välkommen till ljumma sommarkvällar under trädkronorna! Under åtta onsdagskvällar i sommar anordnar Etnografiska museet i samarbete med Stallet Världens Musik fina spelningar i parken. Upplev musik, hängmattor och fågelkvitter i kvällssolen. Restaurang Matmekka har självklart öppet!

Konserten börjar kl. 18.00

7 augusti: Siri Karlsson & Yasmine El Baramawy

Den experimentella duon Siri Karlsson överraskar ständigt lyssnaren med sin enerigiska och episka musik av mörk folk och psykedelia. De kokar ihop nyckelharpa, saxofoner, elektronik, syntar och suggestiv sång till en helt egen brygd. Genom åren har duon erhållit priser på Manifest, Folk- och Världsmusikgalan, SKAP:s Avant Gardepris och Stockholms stads kulturstipendium. Till Etnografiska har de bjudit in sin egyptiske vän Yasmine El Baramawy på oud och slagverkaren Ryan Packard, frijazzmusiker från Chicago.

Yasmine El Baramawy är en egyptisk musiker, kompositör och ljuddesigner baserad i Malmö. El Baramawy studerade arabisk musik i Arab Oud House i Kairo, bland andra Oud-mästaren Hazem Shaheen. Hon har skapat en distinkt stil som kombinerar virtuositeten hos oud - ett av världens äldsta instrument - med modifierade instrument och elektroniskt experimenterande. Genom att utveckla sitt arbete skapar hon ljudlandskap med sina semi-akustiska Oud live-manipulationer och abstrakta/elektroniska ljud som uttrycker sig som ett tätt auditivt landskap av konkret musik tillsammans med egyptisk vintagemusik som skapar hennes unika kosmiska ljudupplevelse.

Siri Karlsson:
Maria Arnqvist - sång, altsaxofon, syntar
Cecilia Österholm - sång, nyckelharpa, syntar

Yasmine El Baramawy - oud
Ryan Packard - trummor

Fler tillfällen av Musik i parken

3 juli kl. 17:30 - 19:30 Musik i parken: Teental

10 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Jon Sousa & Sandra Wong

17 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Liliana Zavala Trio

24 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Kalejdoskop Trio

31 juli kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: NiOKi Beats

21 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Irrbloss

28 augusti kl. 17:30 - 19:00 Musik i parken: Filip Jers & Emil Ernebro

ÅRSKORT

Köp årskort här

Årskort kostar 250 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Etnografiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.

I Världskulturmuseerna ingår även Östasiatiska museet som för närvarande är stängt på grund av ombyggnation och öppnar igen 2026.


Registrera dig här