svenska
Lyssna
MENY

Barn & Familj

Barn- & familjeaktiviteter

På Etnografiska museet finns flera roliga aktiviteter för både stora och små barn. Följ vårt äventyrsspår och gå på tipsrunda, upptäck föremål från hela världen i utställningen Magasinet eller gå på äventyr med den mexikanska hunden Xolo!

Isbjörnens spår

Isbjörnens spår är en tipsrunda på 6 frågor där svaren skrivs in i ett korsord och ett ord bildas i mittenraden. På den här tipsrundan kommer du att få titta närmare på saker och föremål som kommer från Arktis och lära dig om sakerna, men också om människorna som använt dem.

Tipsrundan utförs i utställningen ”Ursprungsfolk i tre klimat: Arktis” och passar från ca 7 år.

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med sig barnvagn in i museet. Det finns en barnvagnsparkering utanför Matmekka, men det är inte tillåtet att ta med barnvagn in på restaurangen. Skötrum finns på alla toaletter.

MAT & DRYCK

På museet finns en restauraung.
Läs mer om Matmekka här.

Medförd mat och dryck får, i mån av plats, intas på anvisad plats – kontakta receptionen (tel 010-456 12 99) inför ditt besök.

Barn & Familj på Världskulturmuseerna Online

Världskulturmuseerna har samlat massvis med roliga, intressanta och lärorika filmer och pyssel på vår myndighetsgemensamma sida Världskulturmuseerna Online. Klicka på bilden nedan för att komma dit.