svenska
Lyssna
MENY

Inför ditt besök

Vad roligt att du planerar att besöka oss! Här hittar du praktisk information inför ditt besök på museet.

Biljetter och årskort

Ett årskort kostar 250 kronor och ger dig fria besök till samtliga fyra världskulturmuseer i ett år från inköpsdatum. Årskort köps via Tickster eller på plats på museerna. Läs mer om årskortet här.

Köp årskort

Årskort Support kostar 350 kronor och precis som årskortet ger det dig fria besök till samtliga fyra världskulturmuseer i ett år från inköpsdatum. Det låter även museet ha särskilda öppettider med fri entré. Årskort Support köps via Tickster eller på plats på museerna.

Köp årskort support

En dagsbiljett kostar 150 kronor och köps på plats på museet. 

Till en del av museets programaktiviteter och vissa specialutställningar behöver man ibland köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet och utställning.

Fri entré

Fri entré gäller för barn och unga upp till 19 år.

Etnografiska museet erbjuder också fri entré tisdagar kl 14 - 17.

Det är även fri entré för asylsökande med giltigt LMA-kort eller UT-kort från Migrationsverket. Fri entré gäller även mot uppvisande av giltigt kort för medlemmar i ICOM eller Sveriges museer.

HITTA HIT

MED KOLLEKTIVTRAFIK

Etnografiska museet ligger i Museiparken på Gärdet, granne med Tekniska museet, Polismuseet, Riksidrottsmuseet och Sjöhistoriska museet. Lättast kommer man hit med buss 69 från Sergels Torg till hållplats Museiparken. Närmaste T-banestation är Karlaplan eller spårvagnshållplats Djurgårdsbron (cirka 20 minuters promenad).
Det går också att åka pendelbåt från Nybroplan och Slussen till Allmäna gränd och därifrån promenera till Etnografiska museet över Folke Bernadottes bro.
Planera din resa med SL:s reseplanerare.(öppnas i ett nytt fönster)

MED BIL

Avgiftsbelagd besöksparkering finns vid museet och i området. Observera att besöksparkeringarna i området hanteras av olika parkeringsbolag. Skyltningen i gatumiljön kan upplevas som bristfällig gällande till vilket bolag man ska betala sin parkeringsavgift.

När du har parkerat, kontrollera att du anger rätt zonkod och namn på parkeringen vid betalning av avgiften. Till besöksparkeringen utanför museet är det för närvarande ePARK och Mobill Parkering (upphandlade av Statens Fastighetsverk) som tillhandahåller sina tjänster för betalning av parkeringsavgift via telefon.

Parkeringsavgift kan även betalas via betalautomat i området.

ePARK och Mobill Parkerings applikationer kan laddas ned kostnadsfritt från App Store och Google Play. Direktlänk till nedladdning finns på respektive leverantörs hemsida: ePARK (länk) och Mobill Parkering (länk)

GRATIS INTERNETUPPKOPPLING

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi. Fråga efter inloggningsuppgifter i receptionen.

FOTOGRAFERING

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, stativ och selfiepinne. Dela gärna dina bilder i sociala medier. För fotografering i kommersiellt syfte, kontakta receptionen.

VÄSKOR OCH PARAPLYER

Ryggsäckar, större väskor (eller motsvarande) och paraplyer lämnas i förvaringsskåp för medbesökarnas och föremålens säkerhet. Myntfria skåp finns i anslutning till entrén på museet.

OBS! Vi har tyvärr inte möjlighet att ansvara för väskor som inte får plats i skåpen utan hänvisar till större skåp som finns på t.ex. Stockholms centralstation. Vårt största skåp har måtten H87cm x B35cm x D45cm.

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med sig barnvagn in i museet. Det finns en barnvagnsparkering utanför Matmekka, men det är inte tillåtet att ta med barnvagn in på restaurangen. Skötrum finns på alla toaletter.

DJUR

Endast ledarhund får medtas i lokalerna. Koppla eller lämna inte djur i anslutning till entrén.

MAT & DRYCK

Etnografiska museet har en restaurang.
Läs mer om Matmekka här. 

Medförd mat och dryck får, i mån av plats, intas på anvisad plats – kontakta receptionen (tel 010-456 12 99) inför ditt besök.

BUTIK

I museibutiken finns inredningsdetaljer, smycken, böcker, leksaker och annat från hela världen. Självklart är du välkommen att enbart besöka butiken. Här hittar du butikssidan.

TILLGÄNGLIGHET

Här hittar du information om tillgänglighet på museet.

FRÅGOR?

Kontakta gärna museet om du har övriga frågor!
Etnografiska museets reception: 010-456 12 99
E-post: info@etnografiskamuseet.se

Välkommen till museet!