svenska
Lyssna
MENY

Biblioteket

Välkommen till Etnografiska museets bibliotek! Här finns en stor samling litteratur, samt ett antal studieplatser. Biblioteket är tillgängligt för alla intresserade, efter överenskommelse.

KONTAKT

E-post: bibliotek@etnografiska.se
Sök i Världskulturmuseernas bibliotekskatalog


OM BIBLIOTEKET

Etnografiska museets bibliotek är ett specialbibliotek med vetenskaplig och populärvetenskaplig litteratur. Bibliotekets fokus ligger i ämnen som etnografi, antropologi, materiell kultur, arkeologi, konsthistoria, religionshistoria, museologi, och litteratur som berör utomeuropeiska kulturer, inte minst ursprungsbefolkningar.
Bibliotekets samling av utställningskataloger från etnografiska museer runt om i världen är omfattande. Biblioteket har också ett antal löpande tidskrifter inom antropologi och etnografi. Besökare i biblioteket kan också ta del av elektroniska resurser, som t.ex. JSTOR.
Observera att böckerna läses på plats i biblioteket - ej hemlån.

Sök i Världskulturmuseernas bibliotekskatalog


SVEN HEDINS BIBLIOTEK

Sven Hedins Bibliotek förvaltas av Sven Hedins Stiftelse. Den litteratur som berör hans resor och vetenskapliga arbete finns deponerad på Etnografiska museet. Samlingen omfattar ca 3 000 böcker och särtryck och utgör en av landets absolut främsta samlingar vad gäller äldre litteratur om Ost- och Centralasien. Även Iran (Persien), Kaukasus och Sydasien, liksom Tibet är väl representerade.
För att få tillgång till Sven Hedins Bibliotek - vänd dig till Hedinstiftelsens föreståndare Håkan Wahlquist hakan@svenhedinfoundation.org eller till Etnografiska museets bibliotek.