svenska
Lyssna
MENY

Japanska tehuset

I museets natursköna gröna park hittar du det japanska tehuset Zui-Ki-Tei, "Det löftesrika ljusets boning”. Här hålls vanligtvis populära tehusceremonier och guidade visningar på vår- och sommarhalvåret. Det välbesökta tehuset är ett av få i hela Europa – alltså ett riktigt unikt utflyktsmål.

Tehuset Zui-Ki-Tei

Det japanska tehuset, Zui-Ki-Tei, uppfördes år 1990, exakt 30 år sedan. Zui-Ki-Tei, "Det löftesrika ljusets boning", är naturskönt beläget i sluttningen ned mot Djurgårdsbrunnskanalen på norra Djurgården.

I tehuset hålls många olika sorters evenemang. Det mest ikoniska är teceremonierna, men det erbjuds även öppet tehus, guidade visningar och privata bokningar.

På grund av Covid-19 detta år kommer programpunkterna inte kunna genomföras. Men gå gärna och kika in i trädgården och det vackra huset utifrån.

På museet i receptionen hittar du en folder om tehuset.

Boka tehuset

Under sommarsäsongen går det att boka arrangemang i tehuset som riktar sig till både privatpersoner, företag och organisationer. 

Det större rummet tillåter teceremonier upp till tolv gäster.

FRÅGOR OM, SAMT BOKNINGAR AV TEHUSET

Besvaras av Jenny Modée
Telefon: 010-456 12 96
Epost: tehuset@etnografiskamuseet.se

GRUPPVISNINGAR OCH SKOLVISNINGAR

Telefon 010-456 12 96
E-post: visning@etnografiskamuseet.se

TEHUSET ZUI-KI-TEI'S VÄNNER

Ny ideell förening har sett dagens ljus, Tehuset Zui-Ki-Tei's Vänner.
Våren 2016 bildades den ideella föreningen Tehuset Zui-Ki-Tei's Vänner. Den har sitt ursprung i den kommitté som bildades för att hjälpa Etnografiska Museet med renoveringen av tehuset inför dess 25-års jubileum som ägde rum sommaren 2015.

Bli medlem

Privatpersoner och företag är välkomna att bli medlemmar i föreningen och på så sätt bidra till dess verksamhet. Medlemskap för privatpersoner är 100 kr/år. Kostnad för företag är 1000 kr/år.
Avgiften sätts in på Danske Bank, bankgiro 410-4527.
Vänligen notera namn, adress, postadress och e-postadress vid inbetalningen.

Föreningens organisationsnummer: 802502-0515
Postadress: Tehuset Zui-Ki-Tei's Vänner
c/o Etnografiska Museet
Box 27 140
102 52 STOCKHOLM
E-post: tzvs.vanner@hotmail.com